Datingappar

Den som har skilt sig kan vara nöjd med att..

Datingappar

Den som har skilt sig kan vara nöjd med att få rå om sig själv, men det kan också vara så att man får lust att träffa någon ny.

För den som vill hitta någon online finns det en rad olika möjligheter beroende på vad man är ute efter.

En av de största datingapparna är tinder. Tanken bakom den och sedan också många fler datingappar är att det är lättare att flirta med någon om man vet att även den andra är intresserad. Därför kan man bara ta kontakt när båda har gjort en högerswipe (eller tryckt på hjärtat) vilket man gör om man är intresserad av profilen man tittar på.
Tinder är gratis att använda men för att se vilka som har gillat dig, få förtur att visas för andra och andra privilegier behöver man betala. Eftersom det här liksom på de flesta andra datingappar finns fler killar än tjejer och killarna också enligt statistiken swipear mycket mer än tjejerna så kommer man som kille ha svårt att synas.

Hinge är också som tinder men är tänkt för mer seriös dating. Även Badoo har utvecklats till att bli allt mer likt tinder. Här kan man betala en engångsavgift för att så länge appen finns kvar se vilka som gillar en.

Kristendate och Valo är datingsidor för kristna.

Good Ones måste amn identifiera sig med bank-id som en säkerhetsåtgärd för att man ska veta att det inte är någon som skapar en mängd olika profiler.

Match, mötesplatsen, happypancake och plenty of fish är andra stora datingappar.

Även om ovanstående är relativt seriösa så är det många som vittnar om att de till viss del innehåller falska profiler som ska locka till betalda medlemsskap t.ex. när någon ser att någon har gillat ens profil men man får inte veta vem förrän man betalar, eller man kan inte kontakta profiler utan att betala.

Det finns också många oseriösa sidor som främst försöker locka män med villiga kvinnliga profiler och där man betalar per meddelande men där majoriteten av kvinnliga profiler är betalda aktörer eller AI-botar som ska locka till konversation.

Det finns också datingappar som försöker minimera betydelsen av utseende och matcha ihop par utifrån värderingar t.ex. Relate eller personligt t.ex. Birdy, Ur my type och So syncd.

I de flesta appar kan man välja om man söker någon av samma eller av motsatt kön, men om man enbart söker homosexuella kontakter är grindr en av de största apparna.

För de yngre finns yubo.live som som har målgruppen 13-25 men öppen för alla. Appen har fått kritik för att äldre kan få kontakt med minderåriga då den inbyggda AI-genererade åldersverifieringen inte fungerar tillfredsställande.

För den som inte vill träffa någon på riktigt utan bara flirta som en avatar med andra avatarer kan apparna Never met, Planet Theta eller flirtual vara något.